I en snæver vending

iesv340x540

Klik her for læseprøve

“Overrumplende skøn.”
Berlingske Tidende

“Et godt syretrip.”
Femina

“Humoristisk og rørende.”
Jyllands-Posten

“Skæv og charmerende.” 
Politiken

Flere citater og anmeldelser

 

Betty hader at lave mad, kan ikke kommunikere med sin mor, og så er hun bange for at rende ind i farlige dyr. Hun går kun i sneakers, elsker amerikanske tv-serier, sit garderobeskab og belgisk chokolade (med måde).Hendes bedste venner er Juna og Jasmin oppe på fjerde, og hendes bror, Bastian, selvfølgelig. De er pseudotvillinger og pot og pande. Næsten. For der er ting, Betty ikke fortæller, og det er ikke, fordi hun vil lyve for ham. Hun vil bare gerne have noget, der er hendes eget. Noget, hvor hun kan være den Betty, hun selv synes, hun er.

Men hun glemmer, at selv det, man fortier, har et ekko …


Mette Sø Betty Hovedkarakter I en snæver vendingJeg bruger tit billeder i arbejdet med mine karakterer. Enten fotos jeg finder eller collager, jeg laver. I processen går jeg fra at være konkret til en mere og mere abstrakt essens.
Pudsigt nok startede Betty som en Betty. Jeg faldt over billedet af den rødhårede kvinde i et amerikansk magasin og elskede hendes marcipanhed. Senere fandt jeg ud af, at hun hedder Betty Ditto og er en amerikansk sing-song writer. Den næste Betty blev den splittede Snehvide og hun endte som ballerina-tepotte.


Skuespiller Julie Carlsen har indlæst I en snæver vending som lydbog.
Hør en bid her. Hun er skidegod. Det er helt særligt at høre historien gennem en andens filter og jeg glemmer fuldstændig, at jeg selv har skrevet ordene.


I en snæver vending fås som: