Mette Sø

Selvportrætter Mette Sø

Selvportrætter

Jeg er født i 1968 i København og opvokset på Østerbro, dengang hvor de fleste boede til leje, de færreste havde bad, man legede på gaden og alle børn delte værelse med deres søskende. Vi boede på 75 kvm, to voksne, tre børn, en hvid hund og en sort kat. Vores naboer var min mormor og morfar.

At læse og få læst historier højt var en stor del af min opvækst. Min morfar var ansat på forlaget Hasselbalch og når han kom op ad trappen om aftenen, håbede jeg altid, at der var en splintrende ny bog til mig i den brune, slidte mappe.

Min mor tog os med på biblioteket fra vi var helt små og hjalp os med at finde forfattere og historier. Det var helt nyt univers, der åbnede sig for mig. Jeg kan stadig huske den dag, jeg endelig fik mit eget private lånerkort, og den dag, jeg måtte gå på biblioteket alene og tilbragte hele eftermiddagen i en sækkepude og en stabel bøger, uden at blive forstyrret.

Jeg tænkte tit, at det måtte være helt vidunderligt at skrive en bog. Det stod for mig som en opdagelsesrejse. Men skulle jeg skrive, skulle det være under et andet navn, alt andet ville være for pinligt. Den pinagtighed holdt ved langt op i tyverne og jeg blev nødt til at male en masse mærkelige billeder, før jeg turde kaste mig ud i skriveriet.

Jeg tænkte rigtigt som barn. Det er en opdagelsesrejse at skrive en roman – et parallelunivers som jeg både skaber, men som på en sær måde også kun venter på at blive fundet.

I mit arbejde interesserer jeg mig for karakterenergi og -univers, og hvordan struktur og konsekvens af fortællertype kan indgå som et aktivt lag i hovedkarakterens personlighed, situation eller udvikling.

For mig er litteratur og kunst en helt unik chance for at se og forstå andre måder at være i verden på og få adgang til ukendte universer. Mødet med dette andet blik kaster lys tilbage på min, bevidste eller ubevidste, måde at være i verden på. Litteratur udvider horisonten.

Link til mig og mine bøger på Forlaget Republik
Link til mig på forfatterweb